Pulsa \"Intro\" per cercar

Revisió psicològica – Conegui el seu tipus de caràcter

maig 19th, 2014
Aquest servei consisteix en un estudi exploratori abreujat, per identificar la seva estructura de caràcter. L’estructura de carácter és un concepte fonamental de la Bioenergètica i en general de les teràpies d’integració psicocorporal.
En una altra entrada, ‘Tipus de caràcter’, desenvolupem aquest concepte. Clic aquí per anar-hi.

De cara a aquest treball concret, l’estructura de caràcter indica quines són en l’àmbit profund les insatisfaccions més determinants per a cada persona i com intenta resoldre-las. Són determinants perquè, en deixar insatisfetes algunes necessitats que són bàsiques, dificulten i fins i tot poden arribar a impedir la tranquil•litat, l’alegria, la plenitud vital.

Aquestes insatisfaccions esdevenen les motivacions més potents, les principals fonts d’energia de cada persona, i estaran actives mentre romanguin insatisfetes, normalment durant tota la vida, perquè l’organisme humà sempre busca la seva plenitud. El problema és que molt sovint aquestes motivacions no són conscients.
Sabem, per exemple, que el veritable objecte que hi ha darrere la lluita pels diners, l’èxit o la fama és l’autoacceptació i l’autoexpressió lliure. O que darrere l’ambició de poder hi ha una necessitat de garantir-se el respecte aliè. De tal manera que si les motivacions de base no es fan conscients, la persona pot passar-se anys, o la vida sencera, alimentant expectatives il•lusòries i repetint cicles amb final frustrant.

Quins avantatges té conèixer la pròpia estructura de caràcter?
-Revisar l’estat psicològic
-Comprendre la lògica d’aquells aspectes o conductes preocupants, estranys o repetitius del propi funcionament. Això proporciona un sentit de coherència interna, que afavoreix una millor disposició per encarar aquests problemes. A més alleuja els sentiments d’inadequació i culpabilitat
-Prendre consciència de les il•lusions que ens mouen. Aquesta és condició prèvia per valorar-les en termes realistes.
-Orientació per al creixement personal.
-Prevenció: la identificació de l’estructura de caràcter pot servir per estimar riscos de patologies latents.

Com es duu a terme? 
Aquest treball d’autoconeixement es realitza mitjançant 4 sessions individuals (1 hora de durada i 50 euros cadascuna). Preferentment les sessions tindran periodicitat setmanal, però és possible considerar altres opcions.
Es tracta de 4 entrevistes obertes, per conèixer detalladament allò que importa a la persona, així com el seu estil de relació verbal i no verbal. Es complementen amb qüestionaris i autoinformes.
Compta amb les mateixes garanties de professionalitat i confidencialitat d’una teràpia individual.
Per aclarir dubtes o ampliar informació oferim una entrevista prèvia, de 30 minuts, gratuïta.
Encara no n'hi han comentaris, afegeix el teu:

t Twitter f Facebook g Google+